2010/08/03
Waniliowe Mini Serniczki z Ciasta Fruncuskiego z Kiwi – Mini Vanilla Cheesecakes with Puff Pastry and Kiwi
Ciasto francuskie rozwałkować na grubość 0,5 cm, następnie wykrajać szklanką, wyklejać wycięte kawałki wgłębienia blaszki na muffinki (posmarować wcześniej wgłębienia masłem bądź smalcem).
Żelatynę rozpuścić w 10 łyżkach gorącej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać twaróg, żelatynę oraz cukier puder. Lekko schłodzić i wypełnić upieczone wcześniej babeczki z ciasta francuskiego (napełniałam rękawem cukierniczym). Wierzch udekorować owocami. Równie dobrze można dodać owoce do środka babeczki.
Wierzch udekorować owocami. Równie dobrze można dodać owoce do środka babeczki.Równie dobrze można użyć inne aromaty.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
#
OdpowiedzUsuńaga | 04/08/2010 at 3:53 PM | Reply | Edit
ale pysznosci prezentujesz:) pycha:)
i
Rate This
Quantcast
#
kasiaaaa24 | 04/08/2010 at 8:22 AM | Reply | Edit
Urocze, maleńkie słodkości :) A ja sama jestem zwolenniczka gotowego ciasta francuskiego.
Super pomysł. Miłego dnia :)
i
Rate This
Quantcast
#
joanna_kuchareczka | 03/08/2010 at 10:54 PM | Reply | Edit
Może i prościutkie, ale za to jakie ładne :)
i
Rate This
Quantcast
#
zaytoon | 03/08/2010 at 9:04 PM | Reply | Edit
Ależ ładnie się prezentują!
i
Rate This
Quantcast
#
Paula | 03/08/2010 at 8:14 PM | Reply | Edit
rewelacja!