2010/08/10
Cynamonowe Naleśniki z Serkiem Wiejskim i Rodzynkami – Cinnamon Creeps with Cottage Cheese and Raisins
Na szybkie śniadanko proponuję Wam dziś naleśniki z dużą ilością cynamonu, nadziewane pysznym serkiem wiejskim i rodzynkami…podane ze szklaneczką świeżego mleka… ;)
szczypta soli
Wszystkie składniki (bez oleju) umieścić w misce lub garnku, dokładnie wymieszać mikserem.
Rodzynki zalać wrzątkiem i zaparzyć z 15 minut, dzięki czemu będą miększe i pulchniejsze. Ostudzić, a następnie dodać do cerka wiejskiego i cukru. Każdy naleśnik smarować z dowolną ilością farszu. Jak kto lubi;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Autor Komentarz
OdpowiedzUsuńemma001
krainawypiekow.blox.pl/html
agata154@op.pl
188.124.169.162
11.08.2010 o 9:41 AM
nalesniki to moje ukochane jedzonko ;)
agata154@op.pl
emma001
http://krainawypiekow.blox.pl/html
kacikslodkosci
kacikslodkosci.wordpress.com
nadzieja82@op.pl
84.13.207.106
10.08.2010 o 10:03 PM
tak Asiejko;) szybkie, ja już doszłam do takiej wprawy, że naleśniki to niecałe 20 minut i wszystko gotowe….choć w zależności dla ilu osób mają być te naleśniczki;)
asieja
ugotujmy.blogspot.com
dobranocki@gmail.com
78.8.20.109
10.08.2010 o 8:48 PM
szybkie śniadanko..? takie pyszne.