Jogurt Grecki z Granolą, Miodem i Borówkami - Greek Yoghurt with Granola, Honey and Blueberries
Jest
to bardzo szybki deser i w dodatku bardzo pyszny i zdrowy. Składa się
na niego jogurt grecki, granola (słowo ang., pochodzące od włoskiego grano: mieszanina płatków zbożowych, rodzynek, orzechów, suszonych owoców, pieczona do chrupkości), borówki amerykańskie oraz miód.
Składniki na 2 porcje:
300 g borówek amerykańskich
2 łyżki cukru
500 g jogurtu greckiego lub jogurtu naturalnego
150 g musli (uprażone na patelni)
100 ml miodu płynnego
Borówki
umyć i zmiksować lub tylko zgnieść widelcem następnie dodać 2 łyżki
cukru. Włożyć do kieliszka (ja użyłam kieliszki do czerwonego wina) bądź
salaterki, następna warstwa to jogurt grecki, potem uprażona granola a
na sam koniec miód płynny.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za konstruktywne komentarze....dzięki nim również się doskonale;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję;)