2010/06/23

Sałatka z Pieczarek, Jajek i świeżej Pietruszki – Mushrooms, Eggs and Fresh Parsley Salad


Prezentuję Wam dziś szybką łatwą  w wykonaniu sałatkę mojej Mamy. Ugotowane i drobno posiekane pieczarki i jajka z odrobiną posiekanej pietruszki, którą sama wyhodowałam na moim balkonie ;)

Składniki na 2 porcje:

4 jajka

200g pieczarek

garść pietruszki (3 łyżki posiekanej pietruszki)

4 łyżki majonezu

2łyżki masła

sól i pieprz do smaku

Jajka ugotować na twardo (do gotujących się jajek dodać łyżkę soli dzięki czemu później będą łatwiej się obierały). Ostudzone, obrać i pokroić w drobna kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć z masłem  i odstawić do ostudzenia. Pietruszkę umyć i bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki gdy już są chłodne, wsypać do miski czy garnka, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez, dokładnie wymieszać.

Podawać można od razu. Przechowywać w lodówce.

1 komentarz:

  1. #
    Paula | 24/06/2010 at 9:44 AM |

    wygląda przepysznie :)


    Paula | 24/06/2010 at 9:44 AM |

    wygląda przepysznie :)


    Panna M | 24/06/2010 at 8:58 AM |

    hi hi- moja mama też taką robi. Tylko pieczarki gotuje w całości i potem córce daje do krojenia;)


    asiejka | 24/06/2010 at 8:10 AM |

    balkonowa pietruszka.. brzmi uroczo :-)


    kacikslodkosci | 23/06/2010 at 8:28 PM |

    Będę musiała kiedyś spróbować i zieloną cebulką, brzmi równie smakowicie ;)


    Jolanta Szyndlarewicz | 23/06/2010 at 7:35 PM |

    Też robie taką sałatkę od niedawna i jest po prostu boska:) pozdrawiam cieplutko:)


    thiessa | 23/06/2010 at 7:32 PM |

    To jedna z moich ulubionych salatek. Pietruszka zamiennie z zielona cebulka.

    OdpowiedzUsuń

link

Related Posts with Thumbnails