Sałatka z Pieczarek, Jajek i świeżej Pietruszki – Mushrooms, Eggs and Fresh Parsley Salad
Prezentuję Wam dziś szybką łatwą w wykonaniu sałatkę mojej
Mamy. Ugotowane i drobno posiekane pieczarki i jajka z odrobiną
posiekanej pietruszki, którą sama wyhodowałam na moim balkonie ;)
Składniki na 2 porcje:
4 jajka
200g pieczarek
garść pietruszki (3 łyżki posiekanej pietruszki)
4 łyżki majonezu
2łyżki masła
sól i pieprz do smaku
Jajka ugotować na twardo (do gotujących się jajek dodać łyżkę
soli dzięki czemu później będą łatwiej się obierały). Ostudzone, obrać i
pokroić w drobna kostkę. Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć z masłem i odstawić do ostudzenia. Pietruszkę
umyć i bardzo drobno pokroić. Wszystkie składniki gdy już są chłodne,
wsypać do miski czy garnka, doprawić solą i pieprzem, dodać majonez,
dokładnie wymieszać.
Podawać można od razu. Przechowywać w lodówce.
#
OdpowiedzUsuńPaula | 24/06/2010 at 9:44 AM |
wygląda przepysznie :)
Paula | 24/06/2010 at 9:44 AM |
wygląda przepysznie :)
Panna M | 24/06/2010 at 8:58 AM |
hi hi- moja mama też taką robi. Tylko pieczarki gotuje w całości i potem córce daje do krojenia;)
asiejka | 24/06/2010 at 8:10 AM |
balkonowa pietruszka.. brzmi uroczo :-)
kacikslodkosci | 23/06/2010 at 8:28 PM |
Będę musiała kiedyś spróbować i zieloną cebulką, brzmi równie smakowicie ;)
Jolanta Szyndlarewicz | 23/06/2010 at 7:35 PM |
Też robie taką sałatkę od niedawna i jest po prostu boska:) pozdrawiam cieplutko:)
thiessa | 23/06/2010 at 7:32 PM |
To jedna z moich ulubionych salatek. Pietruszka zamiennie z zielona cebulka.