Pasta Rybna z Filetów w Sosie pomidorowym z Cebulką i Jajkiem - Fish, tomato, Onion and Egg Pate
Ostatnio niestety brakuje mi czasu na upichcenie czegokolwiek,a
tym bardziej prezentację dla Was... z góry proszę o odrobinkę więcej
cierpliwości jeśli czekacie na jakiekolwiek przepisy.
Tym razem pasta rybna jedna z moich ulubionych, często podawana
jako sałatka albo jako dodatek do kanapek. Bardzo odżywcza i smaczna.
Składają się na nią filety rybne w sosie pomidorowym z jakiem i cebulką
uzupełniona dużą ilością pomidorowego sosu.
Czasami zamiast filetów śledziowych, używam wędzoną
makrelę(uważajcie na ości) oraz kilka drobno posiekanych ogórków
konserwowych....Rewelacja
Składniki:
2 puszki filetów śledziowych w sosie pomidorowym
1 duża cebula drobno posiekana
6 jaj ugotowanych na twardo
1o0g koncentratu pomidorowego
100g ketchupu
100ml oleju
sól i pieprz do smaku
Ugotowane jajka obrać ze skorupki a następnie drobno posiekać lub
jak ja to robię, ugniatam je tłuczkiem do ziemniaków i wychodzi podobny
efekt. A mniej pracy;) Do jajek dodać pozostałe składniki, i ugnieść je
również tłuczkiem do ziemniaków, bądź widelcem.
Tak
przygotowana pastę można zjeść jako sałatkę jako składnik na nasze
kanapeczki. Idealna pasta na piątkowe bezmięsne śniadanie lub kolację.
karmel-itka.
OdpowiedzUsuńkarmel-itka.blogspot.com
08.09.2010 o 5:55 AM
o! bardzo często robię podobną ;]
Wygląda to super. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń