2010/09/08

Pasta Rybna z Filetów w Sosie pomidorowym z Cebulką i Jajkiem - Fish, tomato, Onion and Egg Pate

Ostatnio niestety brakuje mi czasu na upichcenie czegokolwiek,a tym bardziej prezentację dla Was... z góry proszę o odrobinkę więcej cierpliwości jeśli czekacie na jakiekolwiek przepisy.

 

Tym razem pasta rybna jedna z moich ulubionych, często podawana jako sałatka albo jako dodatek do kanapek. Bardzo odżywcza i smaczna. Składają się na nią filety rybne w sosie pomidorowym z jakiem i cebulką uzupełniona dużą ilością pomidorowego sosu.

Czasami zamiast filetów śledziowych, używam wędzoną makrelę(uważajcie na ości) oraz kilka drobno posiekanych ogórków konserwowych....Rewelacja


 

Składniki:

2 puszki filetów śledziowych w sosie pomidorowym

1 duża cebula drobno posiekana

6 jaj ugotowanych na twardo

1o0g koncentratu pomidorowego

100g ketchupu

100ml oleju

sól i pieprz do smaku

 


 

Ugotowane jajka obrać ze skorupki a następnie drobno posiekać lub jak ja to robię, ugniatam je tłuczkiem do ziemniaków i wychodzi podobny efekt. A mniej pracy;) Do jajek dodać pozostałe składniki, i ugnieść je również tłuczkiem do ziemniaków, bądź widelcem.



 

 

Tak przygotowana pastę można zjeść jako sałatkę jako składnik na nasze kanapeczki. Idealna pasta na piątkowe bezmięsne śniadanie lub kolację.


3 komentarze:

  1. karmel-itka.
    karmel-itka.blogspot.com

    08.09.2010 o 5:55 AM

    o! bardzo często robię podobną ;]

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda to super. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za konstruktywne komentarze....dzięki nim również się doskonale;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję;)

link

Related Posts with Thumbnails