2010/07/30
Ośmiorniczki z parówek z cebulką – Octupus (Frankfurters) with Sauté Onions
Paróweczki, zazwyczaj serwowane na ciepło gotowane w wodzie, a dziś dla Was prezentuję troszkę inną wersję. Paróweczki smażone z cebulką z tym że kształt przypomina malutkie ośmiorniczki…taka przekąska na pewno spodoba się naszym maleństwom….i może dzięki temu polubią cebulkę…??:)
10 parówek
Cebulę obrać i pokroić w pół księżyce. Rozgrzać patelnię z mała ilością oleju i podsmażyć cebulkę z solą (jeśli dodajemy sol do smażonej cebuli, to powstrzymuje uwalnianie się olejków z cebuli i zatrzymanie intensywnego zapachu, a nasze oczka pozostają suche;)) ).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
#
OdpowiedzUsuńPaula | 30/07/2010 at 5:41 PM | Reply | Edit
o, a ja nie znałam wcześniej takich ośmiorniczek :)
i
Rate This
Quantcast
#
karto_flana | 30/07/2010 at 12:04 PM | Reply | Edit
No fajne- jak nic danie dla mojego trzyletniego synka. Dzieciaki uwielbiaja parowki! :)
i
Rate This
Quantcast
#
kasandraa6 | 30/07/2010 at 10:15 AM | Reply | Edit
oj moje ulubione danie z dzieciństwa które zawsze przygotowywałam sobie z moim kuzynem przed szkołą pychotka i do dziś je lubię a teraz czasem robię to moim dzieciom . Ładna fotka pozdrawiam
i
Rate This
Quantcast
#
RainDrop | 30/07/2010 at 9:53 AM | Reply | Edit
Ooo, znam i lubię takie. Tylko u nas one zawsze się nazywały “koziołki” bo przypominają koziołki – podstawki pod sztućce :))))
i
Rate This
Quantcast
#
Panna M | 30/07/2010 at 9:51 AM | Reply | Edit
dawno nie robiłam parówek w wersji smażonej. z reguły wrzucam do wody i koniec filozofii. a jak fantazyjnie wyglądają;)