Surówka ze świeżej marchewki, prosta i szybka w wykonaniu, idealnie
pasująca do wielu dań obiadowych. Zawiera dużą ilość witaminy A, C grupy
B, a także pomaga regulować pracę
przewodu
pokarmowego, zapobiega zaparciom i nadmiernej fermentacji w jelitach, poprawia wzrok i cerę.
Delektujcie się tą prostą w wykonaniu a zarazem bardzooo zdrową i kolorystyczną surówką;)
Składniki na 5 porcji:
4 duże marchewki
2 listki natki pietruszki drobno posiekanej.
2 łyżki cukru
10 łyżek mleka lub słodkiej śmietanki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać pozostałe składniki, dobrze wymieszać. Odstawić na pół godziny by wszystkie składniki się "przegryzły".
najlepsza ze wszystkich :)
OdpowiedzUsuńcudnie pomarańczowa w kolorze.
OdpowiedzUsuń