2014/09/29

Torcik Cake Pops na patykach - Cake Pops Cake

Cake pop tym razem w wersji na patyczkach. Pyszne czekoladowe kuleczki oblane białą lub ciemną czekoladą, udekorowane dowolną posypką. Idealny dodatek na przyjęcia urodzinowe dla dzieci ;) 
Gotowe cake pops można wbić do przygotowanego jakiegokolwiek tortu (w miarę sztywnego) lub jak tutaj na zdjęciu użyłam styropian , który wcześniej pokryłam lukrem plastycznym.






Cake pops zostały wykonane z tego samego przepisu: Czekoladowe Cake Pops



Do dekoracji użyłam białej i ciemnej czekolady oraz posypek, które miałam pod ręką.

Upieczone kuleczki ostudzić, końcówkę patyczka do lizaków zamoczyć w czekoladzie i nadziać na niego kuleczkę, którą staranie pokryć czekoladą. 





Osączyć z czekolady i nad inną pustą miseczką posypać dekoracją. Tak przygotowane cake pops najlepiej wbić do styropianu czy masy plastycznej pod kątem 45 stopni, gdyż jeśli ustawimy je na kąt prosty mogą przebić nam ciasto i zjechać z patyczka. Po całkowitym zastygnięciu czekolady, gotowe do spożycia.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za konstruktywne komentarze....dzięki nim również się doskonale;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję;)

link

Related Posts with Thumbnails