Roladki z kurczaka w kruchej panierce, z pysznym nadzieniem z podsmażonego boczku, pieczarek i sera żółtego.
Nic trudnego, a nadzienie może być każde według własnego uznania.
- 2 średniej wielkośći piersi z kurczaka
- bułka tarta
- 8 pieczarek
- 100g sera żółtego
- 100g boczku
- sól i pieprz do smaku
Piersi z kurczaka nacinać wzdłuż, tak by powstały cienki plaster. Z jednej piersi możemy uzyskać 2 plastry w zależności od wielkości piersi. Każdy plaster delikatnie ubić tłuczkiem (ja ubijam delikatnie dlatego nawet nie ubijam piersi z kurczaka przez folie spożywczą, dzięki czemu pierś z kurczaka się nie rozwala).
Każdą pierś z kurczaka delikatnie doprawić solą i pieprzem z każdej strony.
Przygotować farsz. Boczek pokroić na cienkie plastry a następnie kostkę. Podsmażyć na patelni do zarumienienia a następnie ostudzić. Pieczarki umyć pokroić w kostkę, podsmażyć z niewielką ilością oleju, doprawić delikatnie solą i pieprzem. Ostudzić.
Smacznego!!! :)
Z takim nadzieniem muszą być pyszne;)
OdpowiedzUsuń