Dzisiaj przedstawiam propozycję idealną a wszelkiego rodzaju bufety czy spotkania rodzinne lub imprezy. Mój jeż ...bo chyba go przypomina (miał być bałwankiem) był gościem głównym na moich urodzinach. Zachwycał swoim wyglądem jak i smakiem. Jest to wersja popularnych koreczków, zaprezentowanych troszkę inaczej. Mój jeż koreczkowy składa się z dwóch kapust połączonych ze sobą, owiniętych folią aluminiową, nakłuty wykałaczkami równymi składnikami: papryka, szynka, kiełbasa, ser, ogórki, czerwona cebula.
A to już kilka zdjęć jeża....jedno z nich z nieco zniekształconym nosem....;) efekt zobaczcie sami;)
Składniki na 200 wykałaczek:
- 2 główki kapusty jedna większa druga mniejsza
- 2 duże czerwone cebule
- 3 papryki (czerwona, zielona i żółta)
- 200g kiełbasy
- 200g szynki
- 200g sera
- 200 wykałaczek
- 1 marchewka
- folia aluminiowa
- 1 duży słoik ogórków konserwowych
Odciąć spód mniejszej kapusty by mogła stabilnie stać, nadciąć górną część także by można było postawić na nią mniejszą.
Każdą kapustę owinąć folia aluminiową.
Wszystkie składniki pokroić na mniejsze kwadraciki (oprócz marchewki i zostawić 2 kawałki czerwonej cebuli do dekoracji).
Cudona, zwariowana i jakże tęczowa kompozycja;)
OdpowiedzUsuńGenialny pomysł, super efekt i jak kolorowo:)
OdpowiedzUsuń